Like This Blog

♥ Followers ♥

Just Picture




















LOVE U =(

Miss Him :))


da dekat pun masih rindu lagi .
da boley msg pom still miss .

makin kuat pulak tuh.
hmm !
whats going on !

terlalu kebudak-budakkan ke?
semata-mata nak dapat  perhatian dia jer :)))

but really .
I MISS YOU NOW :((


tak boley tidur rindukan awak .
* ngeee :)) .nak tdow ehh !

awak tak rindukan saya ke .

waiting when you are looking for me to say that " I MISS YOU "


╔═╗══════╔═╗══════════╔═╗════╔​╗═
║═╬═╦╦╦═╗║═╬═╦╦╦═╦═╦═╗║╬╠╦╦╦═╣​╠╗
╠═║╬║║║╬║╠═║╬║║║╬║║║╬║║║║║║║╬║​═╣
╚═╩╩╬╗╠╩╝╚═╩╩╬╗╠╩╩╩╬╗║╚╩╩══╩╩╩​╩╝
════╚═╝══════╚═╝═══╚═╝════════​══
DEDICATE TO : Mr. Hafizil Faiz Bin Mokhtar

ok. enough .
masa untuk tidur :))
bai =)

Menang Contest Gambar Berstory Yana :)




sapa tak sangka  kan ..
faten menang contest gambar berstory !!
TEMPAT PERTAMA !

syukur sangatsangat .
ngeee :)))

thanks to YANA sebab pilih faten sebagai pemenang .
bestnya !

Bg yang nak tau ape contestnya .
klik SINI yer

k lah .
bai .
mmuaaahhhh :)))

hmmm :(

morning :)
mulakan harimu dgn senyuman biarpun hatimu itu sedang bersedih yerr :))

cehh . formal betul ayat .
hmm .
so . ape nak cakap ni .

dia da lain lah
msg pom tak .
terus senyap camtu jer .
da berubah .
entah lah .
ikutlah pepom .

thats all .
bai :)

Keikhlasan Dia :))

ciri-ciri seseorang yang kamu sayang :))


  1.  Kecantikan kamu diketepikan , Keikhlasan kamu diutamakan
  2.  Apabila timbul orang ketiga ,dia akan hilang akal dan sanggup buat apa saja untuk merebut hati kekasihnya kembali
  3. Si dia kan selalu menghantar msg , walaupun tak dibalas .
  4. sentiasa menghiburkan hati kamu disaat hatimu gundah
  5. Jangan kamu ingat si dia banyak membebel sedangkan itu tandanya si dia menasihati kamu dan sentiasa mengingatimu
  6. jika sudah sayang , macammacam yang akan difikirkan . termasuklah kehilangan kekasihnya
  7. Ada juga lelaki yang sensitif dan mudah marah bila kamu tidak mengendahkannya .ini menyebabkan si dia berasa dirinya tidak berguna lagi
  8. apabila si dia bersikap macam anak kecil sematamata untuk mendapat perhatian kamu
  9. Si dia berusaha mengongkong kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluapluap
  10. dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana si dia berasa curiga
  11. Dia tidak akan melayan perempuan lain melainkan kekasihnya
  12. Dia tidak suka ada lelaki lain yang mendekati kekasihnya
  13. kalau ditinggalkan kekasihnya , diia akan berasa serik untuk bercinta lagi melainkan berharap agar kekasihnya kembali . 
  14. Dia tidak akan berlaku curang dengan kekasihnya . namun jika berlaku juga . itu tandanya si dia tidak mencintaimu dengan sepenuh hatinya .

Nyanyuk

kenalah tajuk diatas dengan perangai aku kott :)))
almostly !!

aku terlupa yang hari ni ada PERJUMPAAN IBUBAPA DAN GURU kat skulah .
tak ingat nad cakap .
mampus aku cikgu panggil !

oke faten syg ..
cool !!

ini semua disebabkan terlalu dipengaruhi oleh blog sampai tak ingat nak bagitau !
camne nie .
redha jelah faten .

hmmm =))

I'm Happy :))

happyhappyhappy !
he came back eshopp .
who ?
ada larr .
secret almost my secret !!'

YEAH !!
*over excited bebeno nampaknya .




3 bulan dah berlalu ..
saya dah boley laluinya .
mungkin banyak kali kita gaduhgaduh .
finally .
HEHE .

hope takde masalah lagi .:)))

p/s: tengok kat fb sepasang kekasih dulu yang memang sweet dngan
 wallpost dia sekarang da clash .

ICT sangadsangad memeningkan saya :((

PMR excellent result .
aku aliran science dan ambk ICT ( INFORMATION COMMUNICATION TECHNOLOGY)
pasal asalusul computer ni .

jujur , aku rasa menyesal sangad ambik ICT ni .
bagi aku subjek ni susah lahh .
kadangkadang aku rasa nak menangis jerr .
rasa menyesal sebab aku pilih subjek ni .

aku ingtkan ICT ni wajib orang yang dapat 8A ambik.
tp sunat jerr .
rasa jelous sangad bila ada kawan aku yang dapat 8A , ambik RC (REKACIPTA)
bg aku RC tuh SENANG  macam kemahiran hidup jerr .
x lah susah macam ICT ni .

tapi nak buad camne , langkah x boleh diundurkan lagi :))
yang penting aku kena belajar sungguhsungguh kan .

bai =)

GilaGila

calm down sygg =)

oke :)
first . muka buku aku kena hack !
great !!

bile jer bukak kat skulah tadi .
keluarlah satu notis cakap ada seseorang bukak aku punya facebook pada jam 3.04 pagi .
pastu kluarla tempat muka buku aku ni yg diakses oleh GEDEBAHSIALBODOHGILAAKUBENCIKAU!
kat luar negara !
wahwahwah !
gila betul.
alhamdulillah aku sempat tukar  password .

mood aku nak makan lembu hilang bila tengok muka buku aku dihacking ni .

*terusterangakutaksukaoranghackakupunyamukabuku


sekian =)

Makan Lembu

tupptupp =)
YEAH ! esok nad makan lembu .
ada kenduri kat skulah sempena persaraan pengetua yang montel cutecute tuu :))

esok jugak nad bawak netbook lha .
faten nad bukak blog kat sana nanti .
wohoo !!
great !
* enta pape aku ni .

yang pasti


kesian kat kau sengeh sorangsorang jer kat sini .
pepom . sabar erk . HAHA


montemontel bucukbucuk :))
*gila

oke . fullstop .
bai sygg =))

Kelebihan Ayat Kursi

hai .
not a entry jiwangjiwang oke
nak citer pasal kelebihan ayat KURSI ni .


ni lah ayatnya kalau korang yang tak tau =)

kisah benar yang terjadi disebalik ayat ini :

seorang perempuan beragama islam yang tinggal di luar negara ingin pulang ke rumahnya .
apa yang ditakuti olehnya ialah dia terpaksa melalui jalan yang gelap serta sunyi .
tiba di jalan tersebut , dia ternampak seorang lelaki warga disana dengan keadaan yang menakutkan * buka hantu oke :))
dia memberanikan diri untuk melalui lelaki tersebut  .
tapi sbelum memulakan langkah , dia membaca AYAT DI ATAS .
alhamdullilah dia selamat melalui jalan tersebut .

keesokkan , dia mendapat berita yang seorang perempuan telah ditemui mati selepas dirogol .
dimana tempat dia  melalui jalan tersebut . malah kejadian itu berlaku tidak lama selepas dia memulakan langkahnya .
dia  segera ke balai polis untuk mengetahui tentang kejadian itu.
dia mendapat tahu suspek yang telah merogol perempuan tersebut ialah lelaki yang berada di jalan sunyi pada malam itu .
dia memberanikan diri untuk bertanya kepada lelaki tersebut .
mengapa masa dia lalu , lelaki itu tidak mengapa-apakan dia padahal dia seorang diri melalui jalan tersebut .
lelaki itu menjawab 
" kamu bukan keseorangan tapi ditemani oleh 2 orang lelaki dikiri dan dikanan kamu .sebab itulah saya tidak menganggu kamu"

apakah anda tahu maksudnya ?
itulah kekuasaan ALLAH YANG MAHA BESAR :))

itulah kelebihan AYAT AL-QURAN .
jangan pernah melupakanNYA dan sentiasa lah meminta pertolongan NYA .

* sesungguhnya kisah ini membuatkan saya teramat-amat terpegun dengan kekuasaannya .
dan saya telah membuatnya sebagai rutin dalam kehidupan 

Bosan

saya sangadsangad bosan sekarang =)
memboringkan jerr blog ni !
nak tengok tv , citer tak best .
adoiiii =))

esok tak belajar sebab ada makan kenduri sempena pengetua bersara .
lusa cuti sempena ganti karnival 1 MURID 1 SUKAN .
wahwah !
hebat gila skulah minggu ni .
likelikelike !

nad pergi buat homework kimia , biologi .
uhh . bushann weii .

teingad kat seseorang lha .
buad apa ek dia sekarang .
sedang bergembira kott .
aku jerr yang over lebih =)

x kesahh .

bai =))


Aku Memang Malas =)

ngee :))

ponteng kelas addmath lagi hari ni .
malas lahh . balik lewat . pukul 4 .
tiap-tiap hari ada, rasa fed up pulak .
form4 da macam form 5 .
busy macam calon SPM .
*_*

bosannya . tak tau nak buat ape lagi .
mengantuk pun ada .
tapi malas nak tidur .
nanti rindukan blog :)))

*minta pendapat sikit
pendapat korang .
perlu ke kita sayang kat seseorang lagi selepas dia maki2, hina kita ?

Calm Down Dear =)







BENCI ITU ADALAH SATU MAKANAN TRADISIONAL .

ape lah yang kau membebel ni faten .
lapar gila *_*

beli makanan bukan nak share ng aku.
ee!
adik sendiri pun nak berkira.
hampeh kau .

* kurang ajarnya aku :))
HAHA , just wanna to says !

24 jam mengadap Laptop =)




mata aku dah rosak =)
sekian .

eh kejap-kejap !
belom habis lagi lah sayang :)))

untuk pengetahuan korang, aku ni pakai cermin kereta.* eh silap, cermin mata .
tp power dia xlah banyak sangad .
disebabkan terlalu lama dan melamakan aku mengadap laptop,
aku umumkan

   mata aku dah rosak lagi!! ohh yeahh !


kau ni  happy pulak mata rosak .
padan muka kau !!

tak sabar menantikan bulan puasa =)
nak beli baju banyak-banyak .
ngee :)))

okay. lari dari tajuk .
enough faten .

bai =)

VIDEO PERTANDINGAN TARIAN PERINGKAT NEGERI .

Nak Kongsi Gambar


yang ni gambar masa hari pertandingan tarian :)) * look at me 



cewahh .manis2 semua . HAHA .

masa buat latihan sebelum pertandingan =)


HITAM itu menawan . betul ke T_T


TARIAN MASRI yang menggunakan kerincing .

hari guru kat skulah .


sape tuhhh . cantik . * hampeh


aikk . gambar sape ni . HAHA . pic aku yang x comel .
* rendahkan lah diri mu

YEAHH !! * no caption

da =)

Perkara Yang Memalukan Yang Pernah Saya Buat :)))

Malu lahh nak cakap ni :)) * gatall

perkara memalukan ?
YEAHH !!

1. Pernah tersepak tangga kat skulah . tapi buat don't know jerr :))

2. Kena denda dengan cikgu MATEMATIK jalan keretapi round satu bangunan skulah sebab markah xley A       maths . glamour kejap * kejap2 . bukan aku sorang erk . ramai ag . hampir satu kelas tau !!

3. keluar dari kelas dengan harapan untuk pergi ke tandas , bila balik ke kelas . tiba-tiba ada sorang budak perempuan datang kat kelas cakap kat depan tuhh yang aku TERTUKAR KAD KELAS * tersalah ambill :))
malu gilerr .

4. balik tarian dgn menaiki basikal . tgk syok hepi2 ney , tersangkut handle ng kawan aku punya basikal . jatuh terjelopok ! habis rosak basikal :((  nasib baik lah x de orang kat jalan tu . :))

5. on the way nak pergi skolah . excited gilerr naik basikal . sampai je kat kelas . bila check zip beg skolah tak tutup . * saya tengah cover malu . HAHA .

6. on the way jugak nak g skulah . mase tu hujan dan aku dihantar guna kereta lha . pakai lahh baju sejuk yang baru beli punya . terlebih action dgn baju sejuk tuu punya pasal . smpai kat skulah . aku dgn bangganya masuk dalam class .terus duduk dan .........
alamak !! beg aku tertinggal dalam kereta !
* selamber pergi telefon nak beg balik .

HAHA . okey . enough !
bai sygg :))))

Hanya AKU

aku tak macam korang . * ceria kott :))
korang semuanya comel-comel . hihi .
i'm not perfect .  YEAHH !!
bukan gadis yang stylo .* fesyen ape yang sedang hangat erk skang ?
x pandai pakai shawl ! .impian nak. nak jgak !!

cehh ! ngee :)) *cover
ok dah . bai

Da Tukar Header , Lagu & Nama blog :))

bagi yang selalu jenguk blog faten ni , mesti perasan kan tajuk blog dan lagu ni ?
faten dah tukar semuanya :))

xde lagi cinta muka buku tu yerr yunk .
sebab dah ramai yang buat tajuk camni :((
lagu pun :((

tajuk baru her story .
kira ookey lahh .

nak kelainan ni ..
anyway . lagu ni best sgtt bg faten .
kena dengan kisah faten koott . * ngee :))
so
                      welcome to my new blog ^_*


oke . done !
bai .

Contest Gambar Berstory

hai :))

teringin nak join contest ni .
bukan nak tapi dah join !! *wink3
ngee :))

contestnye




ni lah contestnyerr!! nak join click http://d-luvers.blogspot.com/

syarat untuk menyertai 
1. WAJIB follow blog yana
2. WAJIB LIKE page yana
3. Buat satu  entry & gam link entry korang dikomen dibawah
4. buat entry sal contest ni dan letak banner .

FATEN PILIH GAMBAR KAT BAWAH NI :))))



GAMBAR ni gambar masa latihan tarian sekolah faten .
kitorang berlatih siang dan malam untuk masuk pertandingan tarian peringkat negeri :))
kadang-kadang setiap malam pun ada latihan .
lepas balik skulah sambung terus .
club ni ada 2 bangsa , SIAM & MELAYU .
kitorg sehati untuk mendapat johan dalam pertandingan  walaupun berlainan agama.
memang ada timbul perselisihan faham antara kitorg .
tapi kami cuba ketepikan demi nama club ni dan jugak cikgu yang handle club ni .
kitorg jugak selalu kena perli ng rakan-rakan , cikgu disebabkan tarian .
faten dan kawan faten pernah nangis sebab tak tahan dgn semua ni .
namun , demi cikgu yang telah bersusah payah .
kitorg kuatkan semangat !!
kalau ikutkan hati kitorg , kitorg nak out dari club ni tapi kitorg terpaksa mengalah sebab tak nak cikgu kecil hati dan sebab kitorg sygkankan cikgu !!
malah , sebenarnya faten memang x boley masuk untuk pergi pertandingan sebab ada masalah kesihatan tp oleh sebab minat faten yang kuat . faten tetap berkeras jalani latihan walaupun dah ketinggalan .
bila tiba hari pertandingan ., kami dah lakukan sebaik mungkin .
namun , disebabkan hal remeh iaitu tidakmengikuti syarat . peluang kami untuk mendapat naib johan terpaksa dilupakn .
memang x dinafikan . kitorg nangis bila tgk cikgu menangis jugak .
betapa hancurnya hati cikgu kalah disebabkan hal remeh .
TAPI KAMI DAH LAKUKAN YANG TERBAIK MALAH MENJADI SEBUTAN ORANG RAMAI.
* akan menjadi kenangan hidup faten untuk selamanya :))

p/s >> just one wonderful moment for me . sokay lau x menang . i'm just wanna share & remember this moment :))

Perasan Gila !

oke :)

kali pertama faten buat untuk  MEMARAHI ORANG !

agak-agar ar nak PERASAN pom.
tau hormat ckit oke :))
saya boley sabar lagi dgn perangai kau .
kau tu lebih muda dari aku :)



jange dok koya gitu gak kito ni .
mg ingt mg tu baguh dooh kow .
aku tau arr mg tu koya panda .
kalu mg sero gitu gak .
aku x kisoh mano .
mugo mg ni meme beranok gitu .
tok tau adab , perasaeey hormat ore tuo !
sero debe ngadak tuheyy weii !!
*maaf . BAHASA KELANTAN .

Jom Join Contest Faten

dari diam asyik tgk blog faten jer ni .
baik korang join contest faten.

join oke :)))

lebiu !!

Tempah Doodle :))

baru jer abis BW kat blog comei-comei ney .

terjah satu blog yang sediakn tempahan doodle :)

dah tempah dah satu .
payment RM5 .

nak tempah jugak ?

click AMALINA

murah jerr :))

Faten Baik :))

HAHA . kena x ng title tuhh ?
eleh .. jelous ar tuh .

objektif faten buat entry ni untuk tolong korang yang nak sangat blog cam faten ney dan jugak header kalau korang nak .

faten sedia membantu korang oke :))

faten x perlukan ape-ape dr korang .
hadiah , ganjaran , upah tidak sama sekali .
saya cuma perlukan email dan password anda sygg :))

kalau korang nak . komen kat ruangan tuh . nanti faten hubungi korang balik oke :))

*email & password korang akan selamat bersama faten .
* jangan tinggalkan email & password korang di ruangan komen tau yunkk ! 
TARIKH TUTUP : 2 OGOS 2011
* setiap blog mengambil masa kurang dari seminggu untuk disiapkan oke :DD

bantu korang faten dapat PAHALA .
ngee :)))

Tutorial Open Link In New Tab

nak bukak banyak susah sebab nanti kena back balik kan .

xpe-xpe .
jom kita cari jalan penyelesaiannnya

pergi ke DESIGN >> EDIT HMTL
cari code

<head>
dan masukkan code kat bawah ni dan letakkan BAWAH code td

 <base target='_blank'/>

da siap :))

Tutorial Tukar Wana text highlight .

1 . pergi ke dashboard>>design>>edit HMTL
2. tekan Ctrl+f dan cari code ni

a:link {
3. pastekan code dibawah ATAS code tadi


::-moz-selection {
background:#FF00BF;
color:#6A0888;
}
::selection {
background:#FF00BF;
color:#6A0888;
}
 * warna merah tuh korang boley tukar untuk warna .
tekan SINI

4. SAVE .

done !!

Tulom Orang

tadaa !
da siap pun edit blog ADIK AZAHANI ney .
ngeee :))
comel  tak .
blog dia x boley nak edit sangat sebab berlainan coding template .

walaupun penat dan having a headache .
im still will help anyone .
lau nak mintak tulum .
boley jerr . tinggalkan kat shoutmix oke sygg :))))

bai

Pertandingan Tarian




nak share ng korang gambar tarian :))

gambar si shafiq pulak jd pembuka tirai . its oke :) however , YOU ARE THE BEST !!

latihan sebelum berangkat ke venue pertandingan :))
nak tengok faten x .  ala yang kat depan sekali tuhh .
ehem! perasan giler
kaum adam yang mmg best :DD

hitam tema group nie :))

siamese form 2 . yang kat hujung tuh . haiqal @ jiwa sepi . photographer kitorg :)
thanks for the photoShoot !!

wonderful days :DD

kita makan dulu !! isi perut sebelum bertanding !


PK KO SMK DBW :))

cikgu yang handle club ney . thanks ma !!

phim pha chee & warikya . chaiyok !!

jiwa sepi & shafiq

kuat korang posing ! ish !

make-up dulu :))

ngeeee :)))











celebrate !!

thanks all ! you all are the best !
SRI WANGSA DANCE GROUP BOLEH !

siang dan malam kita berlatih . konflik dan perselisihan faham terjadi . macam-macam masalah kita hadapi . malah di hari pertandingan , hilang fail pendaftaran untuk masuk pertandingan pulak !!
masing-masing berusaha mencari .

guys ! kita kalah sebab x menepati syarat . kita menang kalau kita ikut syarat !
memanglah sukar kita untuk menerima kekalahan tu setelah berbulan-bulan kita berlatih dan kita kalah hanya disebabkan benda yang remeh .
namun , kita kalah dengan cara TERHORMAT .
bukan kerana tarian kita x best tp kita cuma tersingkir .

mungkin kita menangis disebabkan kalah ! tapi kita tak boleh putus asa ! kita kena berjuang !
kita akan hadapi ape saja bersama-sama . xkan pernah kita selfish !
kita ibarat siblings .
" KITA LAKUKAN SAMA-SAMA"
THANKS SRI WANGSA DANCE GROUP :)))